Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Moet ik een afspraak maken voor een ganganalyse?

Ja, u dient steeds een afspraak te maken voor orthopedie. Dit kan u best via onze online agenda maken. Telefonisch zijn wij ook steeds bereikbaar op +32 (0)3 669 92 53. Afspraken zijn mogelijk op weekdagen van 9.30u tot 17.00u en op zaterdag van 9.30u tot 16.30u. Op donderdag en zondag zijn wij gesloten

Heb ik een voorschrift nodig voor steunzolen?

Nee, dit is niet nodig. Wenst u een terugbetaling van uw ziekenfonds, dan heeft u wel een voorschrift nodig van een specialist (orthopedist, neuroloog, reumatoloog of kinderarts). Nederlanders hebben geen verwijsbrief nodig voor de zorgverzekering, tenzij dit wordt vermeld in het zorgpakket.

Welke terugbetaling geniet ik op steunzolen?

Als u een voorschrift heeft van een specialist, betaalt uw ziekenfonds ± € 52 terug. Voor Nederlanders is dit afhankelijk van het gekozen zorgpakket. 

Zijn de steunzolen enkel geschikt voor sportschoenen?

Nee, zeker en vast niet. Steunzolen kunnen in alle schoenen gedragen worden die zich daartoe dienen. Afhankelijk van uw noden, wordt de steunzool op uw maat gemaakt.

Kan ik mijn steunzolen reinigen?

Ja dit kan, met water en een zachte schoenzeep (bijvoorbeeld Collonil Clean & Care). Laat ze niet bij een warmtebron drogen!

Kan de bovenlaag van de steunzolen vervangen worden?

Ja, dit kan. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag en kost € 20. Uiteraard wordt er door ons gecontroleerd of de steunzolen nog voldoende functioneel zijn.