Orthopedische steunzolen

Wat zijn orthopedische steunzolen?

Orthopedische steunzolen zijn op maat gemaakte voorzieningen, om de last van pijnlijke voeten, knieën, enkels of rug te verminderen. De orthopedische steunzolen kunnen ook dienen bij reumatische aandoeningen, klachten naar aanleiding van diabetes of bij het sporten.

Het doel van steunzolen:

  • De drukverdeling van de voet verbeteren
  • Uw voetstand corrigeren
  • Lichaamshouding verbeteren

Het aanmeten van orthopedische steunzolen

Coninx orthopedie vervaardigt de steunzolen zelf, na een gedetailleerde ganganalyse. Een ganganalyse bestaat uit twee delen, een statische en een dynamische analyse. Wij werken met een 2 meter lange RS Footscan® drukmat. Hiermee verrichten we zeer nauwkeurige digitale metingen. Het hele stap- en loopproces komt gedetailleerd in beeld, inclusief voetrotatie, statische drukverdeling, gewrichtshoeken en afwikkellijnen. Wij vertalen deze informatie in een gericht advies op uw maat.

Een week na de ganganalyse kan u de steunzolen afhalen in de winkel. Hiervoor neem je best een aantal schoenen mee waarin de steunzolen gedragen zullen worden. Naast een ganganalyse geven wij ook schoenenadvies. Het dragen van de steunzolen dient te gebeuren in een goede stevige schoen met een losse binnenzool. Bij een te slappe schoen geeft de steunzool te weinig ondersteuning.

Terugbetalingen ziekfondsen

Coninx orthopedie is volledig erkend in België en Nederland. Wanneer u in België een gedeeltelijke terugbetaling van uw ziekenfonds wenst, hebt u een voorschrift nodig van een specialist (orthopedist, neuroloog, reumatoloog, kinderarts). Een voorschrift van een huisarts wordt niet aangenomen door het ziekenfonds. Met dit voorschrift hebt u recht op een terugbetaling van ongeveer € 52. Er geldt een vervangingstermijn van 2 jaar. Kinderen tot 18 jaar hebben in België om het jaar recht op deze terugbetaling.                      Riziv nummer: 1-6-10992-11-131 Lid van BVOOS: Belgische Verenigingen van Orthopedisten – Orthesisten – Schoentechnici.

Nederlanders hebben geen voorschrift nodig van een arts. De terugbetaling en de termijn is afhankelijk van uw pakket bij de zorgverzekering. Bij het afhalen van de steunzolen krijgt u een factuur mee voor de steunzolen en de meting.  Deze kan u dan indienen bij uw zorgverzekering.                        AGB code: 076-086836 Lid van NVOS: Vereniging van Orthopedische Schoentechnici Volledige erkenning en kwalificering van SEMH volgens de nieuwste eisen.