Onze winkel

Geschiedenis van onze winkel

In september 1990 startte Marc Coninx zijn eigen sportwinkel op de Bredabaan. Wat begon als een klein winkeltje zou na 27 jaar uitgroeien tot een begrip op gebied van lopen en orthopedie in Wuustwezel en omstreken.

Vanaf het begin bood Marc loopschoenen, loopkleding en accessoires aan, dit in combinatie met wandelschoenen. Stelselmatig zou het assortiment uitgebreider worden. Ook werd er meer en meer aandacht besteed aan de orthopedie. Het aantal steunzolen werd alsmaar groter. Na 3 jaar was het tijd voor een eerste verhuis en nog een jaar later kwam Karin, vrouw van Marc, mee in de zaak als medezaakvoerder. Samen zouden ze snel Top Running laten groeien tot een drukbezochte winkel! In de nieuwe winkel was er ook ruimte voor een atelier waardoor Marc steeds betere kwaliteit en kwantiteit kon leveren. 

Vanaf 2004 startte Marc zijn opleiding orthopedisch schoentechnicus zodat hij Coninx Orthopedie kon oprichten. Het maken van orthopedische steunzolen en orthopedische schoenen bleek nog steeds een ideale combinatie met de winkel. Teun en Bart waren ondertussen mee in het verhaal. Door het groeiende succes werd de winkel volledig vernieuwd. Een nieuwe strakke en moderne look werd ontworpen en Top Running blonk uit in winkeldesign. 

In 2009 verhuisde Top Running – Coninx Orthopedie naar een groter pand in de Nijverheidsstraat. In de nieuwe winkel waar de focus op licht en ruimte ligt, is er plaats voor 2 aanmeetruimtes, 2 loopbanden en een grote zitbank. Het atelier kreeg ook een grondige facelift en werd in een moderner jasje gestoken. Daarnaast werd er ook meer parking voorzien voor de klant. Sinds 2015 is Geert van Looveren afgestudeerd podotherapeut waardoor hij onze klanten nog meer van dienst kan zijn bij hun voetverzorging. Ondertussen telt het Top running team 11 gemotiveerde en gepassioneerde medewerkers die elke dag klaar staan om u verder te helpen in voeten.