Loopkleding

Loopkleding

Loopkleding

Hardloopkleding

Waarom zouden we hardloopkleding dragen? Een gewoon shirt van katoen neemt veel vocht op. Door transpiratie wordt het shirt nat en door de wind die er op staat kunnen je spieren koud worden. 

Wat kan je dan beter wel aantrekken? Dit is uiteraard afhankelijk van enkele factoren zoals: temperatuur, wind, neerslag, …. 

Zomer: Tijdens hogere temperaturen kunnen lichtere functionele shirts, shorts en tights gedragen worden.  Het zijn microvezels die vederlicht zijn en transpiratie goed verdelen en snel opdrogen.  Dit zorgt ervoor dat de huid steeds prettig aanvoelt en er geen schuur- of wrijvingsplekken ontstaan tijdens het sporten. 

Voorjaar, najaar en winter: Dan gaan we over naar verschillende lagen en starten met functioneel ondergoed.  

Eerste laag: meer aansluitend en zorgt ervoor dat de huid zo droog mogelijk blijft door een goed vochttransport. Het neemt zeer goed vocht op en geeft het vocht af aan de volgende laag. 

Tussenlaag: hiervoor gebruiken wij een dun loopshirt.  De isolerende functie en het transporteren van vocht zorgen ervoor dat ook hierdoor het vocht zeer snel wordt afgegeven.

Eindlaag: hier is het gebruik van een windstopper aangewezen.  Deze laag is een jas met of zonder mouwen die de wind tegenhoudt en ook goed ademend blijft.  Bij loopkleding is het winddicht zijn belangrijker dan waterdicht zijn om het juiste klimaat te behouden op uw lichaam.

Voor de benen is het van belang om deze warm te houden en zeker de knieën.  Voor de zomer uiteraard een lichte short of tight.  Vanaf 12°C raden wij aan om een ¾ broek te dragen die de knieën warm houdt.  Wordt het nog kouder dan hebben ook graag de onderbenen meer warmte en kiezen we voor een lange loopbroek. 

De laatste jaren is loopkleding meer overgegaan naar functionele kleding die te gebruiken is voor meerdere sporten en zelfs in uw vrije tijd. Het designs en de snit is meer afgestemd op de hedendaagse eisen die gesteld worden aan sportieve kleding.  Deze zorgen ervoor dat de kleding niet enkel meer gedragen wordt tijdens het sporten maar ook kan gebruikt worden tijdens andere activiteiten.

Voor iedereen de perfecte schoen

Bij aankoop van een paar schoenen krijgt u een gratis meting.