Hardlopen

Wat is een goede loopschoen?

Wat is een goede loopschoen?

Alle lopers hebben 1 ding gemeenschappelijk. Ze hebben een goede loopschoen nodig voor hun voeten en lichaam! Zonder de juiste loopschoen loopt u erg veel risico op blessures en die vermijdt u liever! Daarnaast is het belangrijk dat de loper de juiste loopschoen heeft voor zijn of haar loopstijl.

Een goede loopschoen is dus persoonsgebonden en heeft zijn specifieke eigenschappen die bij u voetstand en loophouding passen.

De juiste loopschoen uitzoeken bij Top Running

Een goede loopschoen heeft de juiste stabiliteit, een goede dynamiek en bovenal een comfortabele pasvorm. De juiste loopschoen geeft een maximaal loopcomfort aan de loper en vermindert aanzienlijk de kans op blessures zoals shin splints of overbelasting.

Bij Top Running werken wij met de merken: Saucony, Brooks, Asics, Mizuno, New Balance en Inov8, Bij ons kunt u voor dames, heren en kinderen de nieuwste modellen vinden. 

We starten steeds met het opmeten van de voet voor de schoenmaat en voetstand. Dit doen wij via een scanner in de winkel. Tijdens het opmeten heeft u de kans om uw eerste of jarenlange ervaring van hardlopen met ons te delen. U als klant heeft zelf heel vaak nuttige informatie die wij kunnen gebruiken om de juiste loopschoen samen met u te zoeken.

Daarna krijgt u een loopsok en starten we met een neutrale schoen. Elke schoen wordt getest op de loopband.  Wij bekijken de beelden van de camera en zien zo hoe het gangbeeld is betreft: voetstand, afwikkeling, enzovoorts. Wanneer we merken dat de voet niet neutraal loopt, zullen wij zoeken naar de loopschoen met de juiste ondersteuning. 


Onderhoud en levensduur van een loopschoen

Een loopschoen gaat niet eeuwig mee. Ondanks het soms moeilijk is afscheid te nemen van uw loopschoenen, is het toch belangrijk deze loopschoenen tijdig te vernieuwen. Een loopschoen gaat gemiddeld 800 km mee.

Het is ook belangrijk naar de slijtage van de zool te kijken. De zool zal verslijten naarmate dat u meer met de schoen hebt gelopen. Belangrijk is wel dat de schoen nooit verder wordt afgesleten dan de originele zool. Je mag nooit op de tussenlaag lopen. Dit vergroot de kans op blessures aanzienlijk!

DOE UW LOOPSCHOENEN NOOIT IN DE WASMACHINE!


Voor iedereen de perfecte schoen

Bij aankoop van een paar schoenen krijgt u een gratis meting.