Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen zijn op maat gemaakte schoenen voor iedereen die door omstandigheden geen confectieschoenen meer kan dragen. Onze orthopedische schoenen worden door ons gediplomeerd team gemaakt. 

Wij helpen jou verder met je voetproblemen. De kleur mag je zelf bepalen, maar voor advies staan wij ook altijd voor je klaar.

Orthopedische schoenen zijn steeds op afspraak
Hiervoor heb je een voorschrift nodig

Stappenplan

Hoe worden mijn orthopedische schoenen gemaakt en welke stappen moet ik doorlopen in dit proces? Hieronder vind je het volledige stappenplan van het maken van orthopedische schoenen. Neem een kijkje met ons achter de schermen! 

Intakegesprek

Intakegesprek

Marc of Robin luisteren naar jouw klachten en leren je volledig kennen. Dit is de start van het proces.

Aanmeten

Aanmeten

Marc of Robin meten je voeten volledig. Via een blauwdruk of gipsafdruk leren ze de stand van je voeten kennen. Daarna loop je over de RS Footscan® drukmat waardoor we de afwikkeling van de voet kunnen zien. Hierna volgt de 2D scan.

Productie

Productie

Na deze gedetailleerde analyse wordt de gipsafdruk van uw voet gescand in 3D. Vanuit dit beeld tekenen we de leest in Cad Cam. De leest is hierbij af. Het supplement, voetbed voor onder de leest, maken we via persen van verschillende lagen of via Cad Cam. Rond deze leest en supplement wordt een transparante folie getrokken.

Pasfase

Pasfase

De transparante folie wordt staand gepast. We controleren zo de stand van je voet, de ruimte van de voeten in de folie, de drukpunten,… De markeringen die tijdens deze fase zijn aangebracht worden zo verder aangepast in de productie.

Productie 2 - Proefschoen

Productie 2 - Proefschoen

De markeringen op de folie worden toegepast op de leesten en supplementen.

Proefschoenen worden gemaakt voor mensen die voor de eerste keer orthopedische schoenen nodig hebben. Met deze uit leder gemaakte schoenen loop je thuis 1 à 2 weken rond zodat de drukpunten duidelijk worden.

Productie 2 - Voeringschoen

Productie 2 - Voeringschoen

Voeringschoenen zijn specifiek voor zwaardere aandoeningen aan de voeten. Deze neem je mee naar huis en hiermee loop je 1 à 2 weken rond. Het verschil met de vorige schoen is dat met dit model verder gewerkt wordt.

Bij mensen die hiervoor al orthopedische schoenen hebben gehad, valt de proefschoen weg. De voeringschoen blijft, maar zonder proefperiode. Hierbij worden de drukpunten in de folie nog wel nagekeken.

Pasfase 2

Pasfase 2

Na deze proefperiode worden de drukpunten besproken en de afwikkeling gecontroleerd via de RS Footscan® drukmat.

In deze fase kiezen we ook de kleur en model samen met jou. Zo bieden we een grote keuze van leder, kleuren, motieven,… aan voor de perfecte schoen. Zo ontwerp je jouw schoenen volledig zelf.

Productie 3

Productie 3

De aanpassingen die we in de vorige fase hebben gemaakt, worden nu doorgevoerd en zo klaargemaakt om de buitenkant van de schoenen te maken. De aangepaste leest en supplementen worden in 3D gescand. Het model van jouw schoenen wordt zo op de computer verder uitgetekend.

Via dit model gaat de computer de patronen uitsnijden uit het gekozen leder. Deze patroontjes worden in elkaar gestikt en zo is de buitenkant al klaar.

De buitenkant wordt vastgemaakt aan de binnenvoering en daarna volgt het onderwerk.

Afhalen in onze winkel

Afhalen in onze winkel

In de laatste fase word je telefonisch verwittigd dat jouw schoenen klaar zijn. Nu kan je ze komen afhalen.