STEUNZOLEN 
 

STEUNZOLEN

 

Op maat van jouw voeten


Bij Coninx Orthopedie werkt ons team samen om jouw voetklacht te behandelen. Het maken van steunzolen en vervaardigen van orthopedische schoenen zijn dan ook onze specialiteiten. 


Onze steunzolen en orthopedische schoenen maken we eigenhandig in ons atelier dat samen met de winkel één complex vormt.


Hoe werkt het? Wel wij hebben speciaal voor jou een stappenplan uitgewerkt zodat je het proces van jouw steunzolen of orthopedische schoenen kan volgen. Neem een kijkje met ons achter de schermen!

Steunzolen laten maken?

Steunzolen worden steeds gemaakt op afspraak.  Je kan een afspraak plannen Bij Geert Van Looveren, Gwen Hapers of Robin Braeken in onze online agenda. 

Steunzolen opnieuw bestellen?

Heb je eerder steunzolen bij ons gekocht? Je kan deze eenvoudig opnieuw bestellen. Je moet aangemeld zijn om opnieuw te bestellen.

Wat zijn orthopedische steunzolen?

 

Hoe worden mijn steunzolen eigenlijk gemaakt? Wel, hieronder kan je alle stappen bekijken die jouw steunzolen tot leven brengen. Neem een kijkje met ons achter de schermen! 

Intakegesprek

 

Geert of Gwen leert jou volledig kennen en de klachten worden hier op tafel gegooid. Vanaf hier start het proces en word je volledig geïnformeerd. 

Meting op de 2D scanner

 

Geert of Gwen kijkt naar de stand van jouw voeten, flexibiliteit en voetklachten. Na deze gedetailleerde analyse gaat hij met je mee en loop je over de RS Footscan® drukmat. Zo komt het hele stap- en loopproces gedetailleerd in beeld. 

Meting op de RS Footscan® drukmat

 

Geert of Gwen kijkt naar de stand van jouw voeten, flexibiliteit en voetklachten. Na deze gedetailleerde analyse gaat hij met je mee en loop je over de RS Footscan® drukmat. Zo komt het hele stap- en loopproces gedetailleerd in beeld. 

Tekenen van de steunzolen

 

Aan de hand van de metingen gaat Geert aan de slag met de analyse. Hij tekent de steunzolen uit zodat Enzo hiermee verder kan.

Frezen van de steunzolen in de freesmachine

 

Nadat Geert de steunzool heeft getekend op de computer wordt deze file doorgestuurd naar de freesmachine. Zo kleeft Enzo de blokken in de machine en wordt het eerste beeld van de steunzolen zichtbaar. 

Schuren en in vorm zetten

 

Enzo zorgt ervoor dat de zolen perfect in de juiste schoenen geschuurd worden en zet ze in vorm. 

Afhalen en passen in onze winkel

 

Als laatste stap van dit hele proces kan je de steunzolen afhalen in de winkel. Ons winkelpersoneel staat voor u klaar! Wij raden jou aan schoenen mee te brengen waar de steunzolen in gedragen worden. Zo kunnen we de zolen meteen in de schoenen leggen en kijken of er nog eventuele aanpassingen moeten gebeuren. 

 

In dit hele proces zijn 3 leden van ons team met jou bezig. Geert helpt je persoonlijk verder en duikt daarna achter de schermen. Enzo brengt de steunzool tot leven en een lid van ons winkelteam brengt de zolen tot jou.