STEUNZOLEN 
 

STEUNZOLEN

 

Op maat van jouw voeten


Bij Coninx Orthopedie werkt ons team samen om jouw voetklacht te behandelen. Het maken van steunzolen en vervaardigen van orthopedische schoenen zijn dan ook onze specialiteiten. 


Onze steunzolen en orthopedische schoenen maken we eigenhandig in ons atelier dat samen met de winkel één complex vormt.


Hoe werkt het? Wel wij hebben speciaal voor jou een stappenplan uitgewerkt zodat je het proces van jouw steunzolen of orthopedische schoenen kan volgen. Neem een kijkje met ons achter de schermen!

Steunzolen laten maken?
 

Steunzolen worden steeds gemaakt op afspraak.  Je kan een afspraak plannen Bij Geert Van Looveren, Gwen Hapers of Robin Braeken in onze online agenda.

 

Steunzolen opnieuw bestellen?

Heb je eerder steunzolen bij ons gekocht? Je kan deze eenvoudig opnieuw bestellen. Je moet aangemeld zijn om opnieuw te bestellen.


Wat zijn steunzolen?

 

Hoe worden mijn steunzolen eigenlijk gemaakt? Wel, hieronder kan je alle stappen bekijken die jouw steunzolen tot leven brengen. Neem een kijkje met ons achter de schermen! 

Intakegesprek

 

Geert of Gwen leert jou volledig kennen en de voetklachten worden overlopen. Vanaf hier start het proces en word je volledig geïnformeerd. 

Meting op de 2D scanner

 

Geert of Gwen kijkt naar de stand van jouw voeten, flexibiliteit en voetklachten. De 2D scanner geeft een volledig statisch beeld van je voeten. 

Meting op de RS Footscan® drukmat

 

De meting op de RS Footscan geeft een dynamisch beeld van de voeten.  Met deze drukmat verrichten we zeer nauwkeurige digitale metingen. Het hele stap- en loopproces komt gedetailleerd in beeld inclusief voetrotatie, statische drukverdeling, gewrichtshoeken en afwikkellijnen. 

Tekenen van de steunzolen

 

Aan de hand van de gemeten analyses gaat Geert aan de slag en tekent hij de steunzolen volledig digitaal en 3D uit. Hierna wordt het bestand doorgestuurd naar onze freesmachine in ons atelier

Frezen van de steunzolen in de freesmachine

 

Door middel van de tekening gaat de freesmachine de steunzolen frezen uit de freesblokken. Dit is het moment dat de steunzolen vorm krijgen. 

Schuren en in vorm zetten

 

Deze stap in het productieproces gebeurt volledig handmatig. Dit is het moment waarop de steunzolen de laatste afwerkingen ondergaan vooraleer ze in jouw schoenen kunnen gelegd worden. 

Afhalen en passen in onze winkel

 

Als laatste stap van dit proces haal je de steunzolen af in de winkel. Zo kunnen we de zolen meteen in de schoenen leggen en kijken of er nog eventuele aanpassingen moeten gebeuren. Het atelier zorgt ervoor dat de zolen perfect in de juiste schoenen geschuurd worden. 

 

Belangrijk om te weten: Wij raden jou aan schoenen mee te brengen waarin je de steunzolen wil dragen. Dit kunnen zowel dagelijkse schoenen zijn alsook werk-, wandel- of sportschoenen.